Eerst acts bekend

10 maart 2014 door Elco
Tweet dit bericht Post dit bericht

Van de ruim 200 acts in kunst, wetenschap en muziek zijn de eerste artiesten bekend. Onder meer Douwe Bob Posthuma is bevestigd voor de Nacht van Kunst & Wetenschap op 24 mei. De kaartverkoop voor de Nacht start op dinsdag 1 april via de website. Kaarten kosten €10,- in de voorverkoop, aan de deur is dat €15,-. Tickets bieden toegang tot het hele binnenprogramma. O.a. de Vismarkt is gratis toegankelijk.

Douwe Bob 

Voor het muziekprogramma is onder meer Douwe Bob  bevestigd. Douwe Bob kennen we van De beste singer-songwriter van Nederland. Sinds het moment van bekroning bracht hij zijn – door countrymuziek geïnspireerde – debuutalbum uit, speelde hij op Pinkpop en werd er een documentaire over hem gemaakt. Dit jaar trekt Douwe weer ten strijde en hij zal niet rusten tot Groningen aan zijn voeten ligt. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap speelt hij op het hoofdpodium bij de Vismarkt.

Uit Lissabon komt PAUS. Met een Siamese drumopstelling (twee drummers) staat de band garant voor een snoeihard optreden. De band krijgt internationaal nogal wat kudo’s voor het experimentele geluid.
De Groninger band Town of Saints kennen we natuurlijk. De bandleden zijn aaibaar, hun muziek is internationaal, Eurosonic/Noorderslag moét ze wel enorm veel optredens hebben opgeleverd. Indie met traditionele folk om op te dansen.
Ook bevestigd: The Black Atlantic. De Friese Geert van der Velde tourt de hele wereld over. Op 24 mei iets dichter bij huis: Der Aa-Kerk in Groningen.

400 jaar RUG

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity.
Onderdeel hiervan is het 400-vragenprogramma. Dit programma bestaat uit vragen die zijn ingestuurd door het publiek. De RUG zoekt op die vragen vervolgens een antwoord. Ook in het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt dit project opgepakt. Er worden vragen beantwoord en de Nachtlocaties krijgen allemaal een eigen thema, horend bij de 400 vragen.

Overig programma wordt in de komende maanden bekendgemaakt.